حجتالاسلام حسین طائب گفت: آمریکاییها براساس دو سند شامل سند امنیت ملی آمریکا در قرن ۲۱ که سال ۲۰۰۰ منتشر شد و سند امنیت ملی آمریکا که دو ماه پیش به امضا بایدن رسید، معتقدند که این دهه، دههای سرنوشت ساز برای آنها هم از نظر قدرت یابی در داخل و در کل جهان و هم از نظر قدرت یابی و تضعیف قدرت در کل خاورمیانه خواهد بود.
مشاور فرمانده کل سپاه ادامه داد: آمریکاییها میگویند طبق سند امنیت ملی سال ۲۰۰۰ تا سه سال دیگر یعنی سال ۲۰۲۵ و طبق سند امنیت ملی دو ماه پیش تا سال ۲۰۳۰ سرنوشت آنها مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: از طرفی دو جناح راست گرا و محافظه کار اسرائیل هم تحلیل و اعلام نگرانی میکنند از اینکه آیا اسرائیل به ۸۰ سالگی خود خواهد رسید، یا خیر.
طائب افزود: بنابراین هم آمریکاییها و هم اسرائیلیها معتقدند که زمان محدودی در اختیار دارند و وقت ندارند، لذا تا قبل از سال ۲۰۳۰ باید بتوانند مسائل خودشان را که هم داخلی و هم چالشهای بینالمللی است، حل کنند.
وی با بیان اینکه اکنون در دههای هستیم که سرنوشت آمریکاییها در آن مشخص میشود، اعلام کرد: آنها میگویند اگر بتوانیم در این هشت سال بر چالشها غلبه کنیم که فبها، در غیر اینصورت در پایان آن پنجره فرصتها به روی آمریکا بسته میشود. همچنین هر دو جریان سیاسی اسرائیل هم میگویند که این رژیم به ۸۰ سالگی نخواهد رسید.
مشاور فرمانده کل سپاه ادامه داد: در این شرایط آمریکا قلب جهان را خاورمیانه میداند و بهدست آوردن آن جز با تصرف ایران امکانپذیر نیست، چرا که بدون تصرف این کشور امنیت اسرائیل تامین نمیشود و نفت ارزان از این منطقه خارج نمیشود.
وی در ادامه با بیان اینکه آمریکاییها دو چالش مهم پیش روی خود دارند، گفت: بعد از جنگ سرد، یکسری قدرتهای جدید بهوجود آمدهاند که میخواهند نقشه قدرت جهان را عوض کنند و از طرفی چالشهای دیگری همچون جنگ آب، بیماریهای واگیردار، جنگ غذا، تروریسم، جنگ انرژی و تورم پیش روی آمریکا وجود دارد که باید طی هشت سال آنها را برطرف کنند.
طائب ادامه داد: آمریکاییها سه چالش مهم بیرونی خود را به ترتیب چین، روسیه و ایران میدانند، چراکه چین درحالحاضر در رهبری جهان با آمریکا در موضوعاتی همچون قدرت دفاعی، فناوری و اقتصادی رقابت دارد. روسیه نیز با جنگ اوکراین باعث شد تا روی رهبری جهان با آمریکا رقابت کند، اما میتواند تولید ناامنی در اروپا و توسعه به سایر مناطق را داشته باشد.
وی تصریح کرد: آمریکاییها چالش سوم بیرونی خود را کشورهایی میدانند که دمکراسی آنها را تضعیف و مدل جدید حکمرانی در جهان را دارند که مهمترین آنها ایران است.
مشاور فرمانده کل سپاه ادامه داد: آمریکاییها طبق سند امنیت ملی خود در این هشت سال باید بر این سه تهدید غلبه کنند و برای اینکار باید برنامهریزی داشته باشند. بنابراین این شکل از مقابله را در دستور کار قرار دادند تا چین را به تایوان و ناامنی دخلی، روسیه را به اکراین و ناامنی داخلی و ایران را هم به بیثباتی اقتصادی و ناامنی داخلی بکشانند.
وی افزود: هرچند که ایران در بین سه چالش در رده سوم قرار داشت، اما در اولویت اول مقابله قرار گرفته بود، بگونهای که در نظر داشتند حداکثر تحرکات را مانند جنگ سایبری و اغتشاشات به راه بیندازند تا ایران به آمریکا امتیاز بدهد و مذاکره کند.
طائب اضافه کرد: آمریکاییها میخواستند که پس از ایران به سراغ روسیه بروند و با دادن تجهیزات به اکراین به روسیه حمله کند و این کشور را وارد چالش کنند، اما سرویسهای اطلاعاتی روسیه طرح آمریکا را فهمیدند و پیش دستی کردند و خودشان به اکراین حمله کردند و اینگونه بازی آمریکا را به هم ریختند.
وی با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل در فشار حداکثری به ایران شکست خوردند، گفت: آنها پنج راهبرد شامل بیثبات کردن منطقه، اغتشاشات، اجماع بینالمللی علیه ایران، مسائل حقوق بشری و معتبرسازی جنگ را پیش رو داشتند که شکست خوردند و اکنون برای مذاکره پیغام خصوصی میدهند.
مشاور فرمانده کل سپاه ادامه داد: آمریکاییها برای رسیدن به هدفی که داشتند از جنگ ترکیبی بر علیه ایران استفاده کردند که رسانهها و فضای مجازی و خبرسازی دروغ یکی از ارکان آن بود.
وی با تاکید براینکه آمریکاییها با هویت زایی و هویت زدایی به دنبال تضعیف ایران بودند، گفت: دشمنان برای تضعیف کشورمان در این اغتشاشات شبهه افکنی کردند و در مراحل بعدی ایجاد بیتفاوتی در مردم و ترس در خواص، ایجاد گسست اجتماعی با بهره گیری از گسستهای نسلی، مذهبی و قومی، تشدید نفرت و کینه در میان اقوام، نسلها، مذاهب و مردم، نافرمانی در همه سطوح جامعه و در ادامه تبدیل آن به تقابل و از تقابل به سمت شکسته شدن ابهت نظام و تبدیل شدن به هرج و مرج را در دستور کار قرار دادند.
طائب ادامه داد: گام اول در هویت زدایی ایجاد زیرساختهای ارتباطی با آحاد جامعه از طریق شبکههای اجتماعی و تلویزیونی و ماهوارهای بود. در ادامه با تشکیل شبکههای قمار، مواد مخدر، بیبندو باری، موسیقی زیرزمینی و مواد الکی در پی درست کردن یک جمعیت آسیب زا و پر از خشونت بودند تا با کمترین تحرکات وارد خیابان شوند.
وی با بیان اینکه آنها در گامهای بعدی شبکه سازی، تولید هیجان و ایجاد دو دستگی و تفرقه را مورد توجه قرار دادند، گفت: ما در حال قدرت پیدا کردن هستیم و این مسئله آمریکاییها را ترسانده است، بنابراین با چنین برنامه هایی همچون جنگ ترکیبی به دنبال تضعیف ما هستند.
طائب در پایان خاطرنشان کرد: ما به همت مضاعف نیاز داریم و باید بدانیم که در حوزه فرهنگ کوتاهی داشته ایم، برای همین باید از مهدکودک گرفته تا دانشگاه این کم کاریها جبران شود. از سوی دیگر در اقتصاد هم باید قدرتمند شویم.
منبع: ایسنا
تبادل نظر